Mousse med appelsin og dadler

Mousse med appelsin og dadler
20 min 4 gjester lett

om denne oppskriften

En dessertoppskrift med et hint av sitrus som vil varme opp vinterens retter. 

ingredienser

Hos Oliviers&Co 

Mandarinolje 

Provencalsk nougat 

På markedet 

250 g mascarpone 

80 g strøsukker 

2 egg 

2 økologiske appelsiner 

2 dadler i fine terninger 

Tilberedning

Varm saften fra en appelsin med skallet og 40 g sukker i noen minutter. Blandingen skal tykne til en sirup. La den avkjøles. 

Skill eggehvitene fra eggeplommene og visp eggeplommene med resten av sukkeret. Tilsett sirupen. Visp inn mascarpone til en jevn masse. Tilsett dadlene i terninger og bland godt. 

Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen. Fordel i skåler og sett på kjøl i minst 2 timer. 

Riv skallet av resten av appelsinen rett før servering og drypp over noen dråper oliven- og mandarinolje. Server med biter av provençalsk nougat.