om denne oppskriften
En dessertoppskrift med et hint av sitrus som vil varme opp vinterens retter.
ingredienser
Hos Oliviers&Co
Mandarinolje
Provencalsk nougat
På markedet
250 g mascarpone
80 g strøsukker
2 egg
2 økologiske appelsiner
2 dadler i fine terninger
Tilberedning
Varm saften fra en appelsin med skallet og 40 g sukker i noen minutter. Blandingen skal tykne til en sirup. La den avkjøles.
Skill eggehvitene fra eggeplommene og visp eggeplommene med resten av sukkeret. Tilsett sirupen. Visp inn mascarpone til en jevn masse. Tilsett dadlene i terninger og bland godt.
Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen. Fordel i skåler og sett på kjøl i minst 2 timer.
Riv skallet av resten av appelsinen rett før servering og drypp over noen dråper oliven- og mandarinolje. Server med biter av provençalsk nougat.